lördag 27 november 2010

BRRRRRRRRR!

Ja då har kung bore slagit till mot Blekinge , flera dagar med lätt snöfall och minus dygnet runt i 4-5 dagar.
Om vi nu ändå har något som kallas för snögräns i norrland så kunde ju snön stanna där också...
Fortsätter kylan några dagar till så kommer isen att börja lägga sig i havet så det ser ut som en repris av förra årets vinter, fast man kan ju alltid hoppas det vänder.
Men det är ju bara att gilla läget för det finns inget att göra.
Blir det inte för mycket is så kan man ha skapligt fiske om man kastar utmed iskanten, vet inte varför dom står där under isen men beror nog på att isen isolerar lite från den kallare luften.
Vindstilla vinterdagar med sol kan vara riktigt bra på grundare vatten då gäddan passar på att sola lite, för några år sedan hade jag grymt fiske på ytbeten mitt i december.
Den gången fanns bara is längs med kanterna och det var helt vindstilla med solsken och tanken var att provkasta nya beten, att det skulle slinka upp 4-5 gäddor på den lilla stunden kom som en överraskning.
Om man ska fiska gädda nu så måste man ha beten som kan fiskas sakta och bäst är det med beten som svävar eller knappt sjunker när du stannar, gäddan kommer inte att rusa efter något som går för snabbt.
Skulle vädret bli perfekt kan det nog bli en tur framöver men just nu finns det inget sug efter att stå där och frysa.
Men blir det som på bilder från förra året blir det svårt att fiska längs iskanten då den går mellan Listerlandet och Karlshamn...

söndag 21 november 2010

TEAM DIABLO PÅ GÄDDJAKT

Just nu är killarna från Team Diablo ute och jagar Blekinges gäddor, eftersom dom bloggar direkt från mobilen kan du direkt se dom senaste fångsterna och dom första är redan uppe.
Här har du länken  http://www.cuthep823.blogspot.com/

Här har du länk till det färdiga resultatet av fisket  http://teamdiablo.5min.se/blogg/20101121-390671-Gaddjakt-pa-nya-stallen.html