fredag 5 november 2010

GOTT & BLANDAT

Sista tiden har det ju varit mycket gädda på grunt vatten, inte alltid dom vill hugga men oftast kul fiske med vanlig haspelutrustning.
Vikterna på dom ligger 2- 4 kilo vilket inte är så stort men det är riktigt bra tryck i dom om man nu inte står med en jerk påk.
Största gäddan sista vecka(som jag känner till) låg på strax över 12 kilo och var en riktigt fin bit, grattis till den XXXXX. (det sista är sensur men han vet vem han är)
Nu får man ju inte fiska öring här på kusten men man kan ju inte hjälpa att dom hugger... några fina bitar på upp mot 4 kilo har tagits, själv har jag nog sett vakande öring dom flesta gånger jag varit ute sista tiden.
Får man öring nu så ska dom självklart släppas tillbaka.
Men tiden går fort när det är mörkt och kallt....(ironi) så snart är det 1/1 och öringen är åter laglig, dom som är vana öringfiskare har redan nu börjat se över sina behov för det fisket.
Ni som inte gjort det bör nog tänka på att börja snart.
Under fisketips ligger en länk till en sida som visar tydliga filmer hur man gör olika fiskeknutar, nu har jag letat upp dom 3 bästa och vanligaste knutarna så man slipper sitta och välja bland dom 70 filmer som dom har på sidan.
I havet är vattnet forfarande högt så känner man för det så funkar gäddfisket bra nu, i alla fall om man vet vart man åker så här års.

tisdag 2 november 2010

FYNDA FISKEPRYLAR!!

OM DU VILL KÖPA LITE NYA SAKER TILL LÅÅÅGT PRIS KAN DU KLICKA PÅ SPORTFISKEHÖRNAN TILL HÖGER.
BETEN, SPÖ, RULLAR, TILLBEHÖR SOM SLUMPAS BORT.
INGA STÖRRE ANTAL AV VARJE SAK SÅ DET GÄLLER ATT VARA PÅ HUGGET!
KOMMER MER UNDER VECKAN MEN FÖRSVINNER ÄVEN EN DEL SOM TAR SLUT.

söndag 31 oktober 2010

NY DAG MED GÄDDFISKE

Mulet,10-12 grader i luften, nästan ingen vind och högt vatten var förutsättningarna för dagens fiske.
Körde lite längre bort för en gångs skull och började mitt på en stor vik, valde att fiska mig inåt viken först.
Mycket mörka växter på botten med bara lite sandluckor, på tredje kastet kom hugget av en liten som släppte ganska snabbt.
En stund senare hade jag en följare men den var inte så intresserad, eftersom det är en stor vik gick jag sakta samtidigt som jag kastade i en solfjäderform.
En stund senare steg en gädda framför mig och simmade mot betet, hade garanterat fiskat rakt över denna fisk innan och den gjorde inget för att ta betet nu heller.
Dessutom hade den en mega stor gäddpest böld på varje sida så om den huggitt hade den fått hamna i buskarna för att inte smitta andra.
Gick en halvtimme och såg några gäddor men det stod ganska klart att dom inte ville hugga i dag trots att det fanns mycket gädda i viken.
Men blev ett hugg till slut och denna satt, inte mycket till gädda men den var i alla fall väldigt arg för sin storlek.
Ju längre in i viken jag kom ju mindre fisk såg jag och till slut vända jag och gick tillbaka fast på lite djupare vatten nu.
Fick en mega plog efter betet och hoppet tändes men det varade bara ett par meter så försvan den, skrämde en gädda när jag kom fram till en sten som jag kastat mot innan, fast inte på den sidan...
Vägen tillbaka gav inget då dom tydligen inte vill stå djupare en ca. 50 cm så jag gick upp på land där jag hade börjat och fortsatte bort för att fiska mig ut i viken.
Tredje kastet hugg som släppte, kändes lite som en repris på inre delar av viken.
Men utåt i viken fanns inte mycket förutom en halv miljon sjöfåglar som troligtvis skämt alla fiskar.
Efter ett par hundra meter gav jag upp då det inte synts några gäddor, åkte vidare till ett ställe som jag inte varit på dom senaste 3 åren eftersom det varit så mycket folk där.
Men i dag fanns ingen där, började först i en vik till vänster men där fanns bara en massa gräs och skit så det blev till att gå över till högra viken.
Först mycket dybotten här som senare övergår i massa sten så det är ganska drygt att gå 400-500 meter.
Kastade lite sporadiskt här och där men inte ett liv, rundade en udde och nu var det bara sten helt täckt med tång men ännu ingen fisk.
Längre bort mot en vik kom då det där hugget som får en att vakna igen, riktigt tungt men gäddan blev vansinnig och kroken släppte självklart, gjorde några kast till på platsen men självklart ville den inte mer.
Efter en stunds fundering gick jag runt en grund vik för att komma ut till en sten udde som låg ut mot öppet hav, ett par hundra meter att gå så jag hoppades på att det var värt det.
Fiskade av hela udden men inte ett liv, sneglade lite mot nästa vik och udde men nu fick det räcka, hade nog 600 meter att gå till bilen så det fick vara slut för i dag.
Ca. 4 timmars fiske och en landad är ingen höjdare trots att det fanns mycket fisk i första viken men ibland vill dom bara inte hugga och att fundera på varför hjälper nog inte.