fredag 5 november 2010

GOTT & BLANDAT

Sista tiden har det ju varit mycket gädda på grunt vatten, inte alltid dom vill hugga men oftast kul fiske med vanlig haspelutrustning.
Vikterna på dom ligger 2- 4 kilo vilket inte är så stort men det är riktigt bra tryck i dom om man nu inte står med en jerk påk.
Största gäddan sista vecka(som jag känner till) låg på strax över 12 kilo och var en riktigt fin bit, grattis till den XXXXX. (det sista är sensur men han vet vem han är)
Nu får man ju inte fiska öring här på kusten men man kan ju inte hjälpa att dom hugger... några fina bitar på upp mot 4 kilo har tagits, själv har jag nog sett vakande öring dom flesta gånger jag varit ute sista tiden.
Får man öring nu så ska dom självklart släppas tillbaka.
Men tiden går fort när det är mörkt och kallt....(ironi) så snart är det 1/1 och öringen är åter laglig, dom som är vana öringfiskare har redan nu börjat se över sina behov för det fisket.
Ni som inte gjort det bör nog tänka på att börja snart.
Under fisketips ligger en länk till en sida som visar tydliga filmer hur man gör olika fiskeknutar, nu har jag letat upp dom 3 bästa och vanligaste knutarna så man slipper sitta och välja bland dom 70 filmer som dom har på sidan.
I havet är vattnet forfarande högt så känner man för det så funkar gäddfisket bra nu, i alla fall om man vet vart man åker så här års.