söndag 20 mars 2011

ÅRETS FÖRSTA FISKETUR

Ja då har man gjort premiären, hade hoppats på sol hela dagen men när jag började fiska strax efter 2 så hade solen bara varit framme drygt en timme.
Sen va det väldigt lågt vatten och delar av vald plats låg under is och 1,5 grader i vattnet...men nu sken solen och det är nog 5 mnd sen sist man svingade spöt.
Började med att fiska längs med iskanten där det va 20-50 cm djup men dom ca. 100 meterna gav inget.
Vadade ut så jag fiskade på ca.80-120 cm djup och då tog det inte lång tid innan det första hugget kom..som dock släppte, lite skumt att det inte blev något märke i Relaxen.
En stund senare kom nytt hugg där fisken gick upp i ytan och släppte, fortfarande inget bitmärke i gummit men det syntes klart att det var fisk.
Strax därefter kom nytt hugg, ingen krokning och inga bitmärken...började fundera på om det kunde vara öring som gick i viken.
Efter en timmes fiske kom det i alla fall ett riktigt slackhugg och fisken satt efter lite besvär med krokningen, gav inte så mycke kamp men hade svalt rubbet.
Men denna var en gädda i alla fall, ingen större men runt 70-75 cm så det får duga.
Väldigt mycke iglar på den men i övrigt fet och fin och fick glatt simma tillbaka.
Fiskade en stund till men det gav inget på den begränsade ytan som fanns här, 3 tappade och en upp är jag ändå nöjd med på mindre en 2 timmars fiske.
Till skillnad från förra året är ju detta ett enormt lyft, gick nog några månader förra året innan den första gädda satt.
Nu ska det ju bli 10-12 grader till veckan så det kan nog bli en tur i veckan med.
iglar...
                                                             Årets första Relaxgädda
    

Inga kommentarer: